zaterdag 11 juli 2020

Macarons met tonijntartare


16 macarons
Bereidingstijd: 45 minuten plus 1 uur wachttijd


Ingrediënten:

Voor 16 macarons:
200 g poedersuiker
110 g fijngemalen amandelpoeder
30 g kristal suiker
112 g eiwit (van ongeveer 3 grote of 4 middelgrote eieren), op kamertemperatuur

Voor de tonijntartaar:
120 gram tonijnsteak
1 el crème fraîche
Verse bieslook
Zout

Garnering:
Cress
Citroenzest


Bereiding:

Macarons:
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en teken daar met een potlood (dikgedrukt) cirkeltjes van 4 à 5 cm diameter op, een stukje uit elkaar. Teken voor 16 macarons 32 cirkels. Draai de bakpapiertjes vervolgens om zodat je geen potlood in je macarons krijgt (als je dikgedrukt getekend hebt zou je de cirkeltjes door het papier heen moeten zien schijnen).

Gooi je poedersuiker en je amandelpoeder door een zeef in een mengkom. Zeef alles goed zodat je geen klontjes meer hebt. Klop met je handmixer je eiwitten tot ze schuimig zijn. Voeg dan geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot je een mooie glanzende merengue hebt.

Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig door het suiker- en amandelmengsel. ‘Vouw’ vervolgens de rest van de meringue door het mengsel met de spatel. Zorg ervoor dat alle droge ingrediënten mooi opgenomen worden.

Doe een glad spuitmondje van 5 mm diameter in je spuitzak en schep er het beslag in. Houd je spuitzak recht boven elke cirkel die je getekend hebt en spuit vanuit het midden tot aan de rand.

Laat de macarons een half uurtje tot een uur korsten door ze zo te laten staan.

Verwarm je oven voor op 140° C en bak de schelpen ongeveer 20 minuten. De baktijd hangt af van de grootte van je schelpen. Draai de bakplaat halverwege om. Laat de macarons afkoelen.

Maak ondertussen je vulling door tonijnsteak in kleine blokjes te snijden en meng hier de crème fraîche en bieslook doorheen.

Maak de macarons door steeds op de platte kant van een schelpje wat tonijn te scheppen en af te dekken met een ander schelpje. Garneer met een mooi cressje en wat ciroenzest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten