donderdag 16 september 2010

Fry-day Balls!

Alweer bijna weekend… en hoe je weekend beter te beginnen dan met een lekker gefrituurd hapje bij een lekkere borrel?? Gefrituurde mozzarella balletjes welteverstaan! Je kunt ze ook als amuse serveren, maar dan leg je er natuurlijk een amuselepel en een bijzonder slasoortje onder en een toefje truffel- of citroenmayonaise boven op! Voor hoeveel personen deze hoeveelheid is, is dus een beetje afhankelijk van de toepassing die je er aan geeft!

Ingrediënten:

1 zakje (of bakje) mini mozzarella bolletjes
50 gram paneermeel
30 gram Parmigiano Reggiano
1 ei
peper
zout
knoflookpoeder
zonnebloemolie

Bereiding:

Rasp van te voren je parmezaanse kaas met een fijne rasp. Haal je mozzarella bolletjes uit hun water, doe 20 gram paneermeel in een ondiep bakje en kluts een ei in een bakje. Haal elk bolletje door het ei en rol ‘m dan door het paneermeel. Leg ze op een bord zodat ze niet tegen elkaar aan liggen. Zet het bord dan een uurtje in de vriezer (wellicht kun je dit een dag van te voren ook al doen als het je anders te lang duurt op je vrijdagavond, maar dan weet ik niet zeker of ze na het frituren van binnen niet nog wat koud zullen zijn…. Maar als je het uit wil proberen, laat me dan vooral weten hoe het gaat!). Meng vervolgens in een ondiep schaaltje de rest van het paneermeel, de geraspte kaas en wat knoflookpoeder en maal er wat verse peper en zeezout door. Meng het goed. Haal vervolgens weer alle bolletjes door het ei en rol ze vervolgens door je mengsel zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Zet dan in een wok (of in je frituurpan) een laag zonnebloemolie op die diep genoeg is voor de balletjes en frituur hier, wanneer de olie heet genoeg is (als de olie begint de borrelen wanneer je er iets in doet is het warm genoeg), je balletjes in. Als ze mooi bruin zijn (zie foto) zijn ze klaar!

2 opmerkingen:

  1. Vegetarisch doch ongezond: mijn culinaire niche!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha! Voor elk wat wils hier!
    Hoe bevalt het in London?

    BeantwoordenVerwijderen