vrijdag 23 september 2011

Gevulde kastanje champignons


It's been a while; drukke tijd! Maar hierbij weer eens een lekker hapje!

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

12 kastanje champignons
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 plakjes pancetta
6 takjes verse platte peterselie
Paar blaadjes verse basilicum (afhankelijk van hoe groot ze zijn; hoeveelheid moet ongeveer de helft van de peterselie zijn)
3 takjes verse tijm
Scheutje witte wijn
20 gram Parmigiano reggiano
Peper & zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de steeltjes uit je champignons zodat je ze kunt vullen. Snipper dan je sjalotjes en hak je peterselie en basilicum fijn. Ris de blaadjes van de tijmtakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Bak dan de pancetta plakjes en leg ze daarna op een keukenpapiertje. Doe dan wat olie in dezelfde pan en fruit daarin de sjalotjes en voeg na een paar minuten geperste teentjes knoflook toe. Laat nog 2 minuten fruiten en voeg daarna een scheutje witte wijn toe. Laat even inkoken, haal dan van het vuur en voeg er de geraspte kaas en de kruiden aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Vul de champignons met het ui-kruiden mengsel en leg er steeds een stukje pancetta bovenop. Zet de champignons in een ovenschaal in de oven. Na ongeveer 10 minuten zijn ze klaar! (oven willen nog wel eens wat verschillen dus hou ze een beetje in de gaten!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten