woensdag 15 augustus 2012

Watermeloensalade


Watermeloen maakt je salade super zomers en het kleurt ook leuk!

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

800 gram watermeloen (gewogen inclusief schil)
2 zoete uien
150 gram rucola
75 gram waterkers
150 gram geitenkaas 'la tendre buchce'
50 gram zachte geitenkaas
een hand vol macadamia noten
verse basilicum
verse munt
olijfolie
witte balsamico azijn
peper en zout


Bereiding:

Pel de schillen van je uien en snij de uien in ringen. Bak ze in olie op hoog vuur aan en laat ze vervolgens op zeer laag vuur met een deksel op je pan gedurende 15 minuten staan zodat ze karameliseren.

Snij ondertussen je watermeloen in stukjes en snij plakjes van je 'buche' geitenkaas. Pluk wat kleine blaadjes munt en basilicum of hak wat grotere blaadjes fijn.

Zet na 15 minuten het vuur onder je uien weer hoger en haal de deksel van de pan. Doe dan een scheut witte balsamico bij de uien en laat die gedurende één minuut een beetje verdampen. Zet het vuur daarna uit.

Leg op al je borden wat rucola en wat waterkers, verdeel de stukjes watermeloen daar overheen. Verdeel dan de uienringen over je borden en leg daar de stukjes geitenkaas op wanneer de uienringen nog warm zijn. Schenk een goede olie over de salade. Doe er nog wat stukjes zachte geitenkaas bij en de macadamia noten en verdeel tenslotte je basilicum en munt over de borden. Breng op smaak met wat peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten