zaterdag 22 augustus 2015

Kabeljauw met dragon citroen saus

Dit heerlijke recept is een creatie van mijn schoonvader!

Tegenwoordig kun je vrij makkelijk aan verse dragon komen. Verse dragon smaakt anders dan gedroogde dragon. Het is in beide varianten een hele bijzondere smaak die je niet zomaar met alles kunt combineren, maar die, indien goed gecombineerd, echt fantastisch is!

2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten:

2 stukjes kabeljauwfilet
4 takjes verse dragon
1 citroen
2 tl honing
1 tl Dijon mosterd
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Een scheutje kookroom
Een scheutje witte wijn
Paneermeel
Boter
150 gram diepvries tuinerwtjes


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 110 graden.

Ris de blaadjes van je takjes dragon en leg ze in het sap van een halve citroen, twee theelepels honing en een flinke theelepel Dijon mosterd.

Wrijf je stukjes kabeljauw in met wat kookroom, peper en zout en paneer ze licht.

Snij een sjalotje en een teentje knoflook fijn en fruit ze in boter. Bak je licht gepaneerde kabeljauwmoten aan beide kanten, maar aan 1 kant wat meer zodat je daar een crispy korstje krijgt, en plaats ze wanneer ze bijna gaar zijn met de crispy kant naar boven op een bordje in de oven.

Voeg de citroen-honing-dragon marinade, de gefruitte ui en knoflook, een scheutje room en een scheutje witte wijn toe aan de boter waar je de vis in gebakken hebt en laat de saus onder goed roeren indikken op middelhoog vuur. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Kook je bevroren tuinerwtjes 30 seconden (zorg dat het water al kookt voordat je de erwtjes toevoegt) en giet ze daarna direct af.

Schept de erwtjes, kabeljauwmoten en de saus op borden en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten