zondag 28 januari 2018

Tuinerwten- en courgettesoep met gerookte paling

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

200 gram gerookte palingfilet
1 courgette
2 sjalotjes
450 gram verse fijne tuinerwtjes
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
1 1/2 blokje groentebouillon
1 scheutje witte wijn
20 blaadjes verse basilicum
Olijfolie

Nodig:
Staafmixer


Bereiding:

Pel en snipper je sjalotjes en snij de courgette in blokjes. Fruit de sjalotjes en voeg vervolgens de blokjes courgette toe. Bak ze even mee en voeg vervolgens een scheutje witte wijn, twee takjes tijm en een blaadje laurier toe. Meng je bouillonblokjes met 800 ml kokend water en voeg ook de bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 20 minuten pruttelen.

Snij vier dunne sliertjes van je palingfilets en snij de rest in kleine stukjes.

Haal de pan na 20 minuten van het vuur, verwijder de kruiden en voeg de tuinerwtjes en basilicum toe. Pureer het geheel tot een soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwam nog eventjes.

Verdeel de stukje paling over vier borden, schenk hier de soep in en garneer elk bord met een sliertje paling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten