maandag 22 augustus 2016

Fusion Onion Rings


Fusion Onion Rings a.k.a. mannenhartenveroveraars! Uienringen met Cajun kruiden, Parmigiano Reggiano en pancetta; de fusion keuken op z’n best!

Ongeveer 16 ringen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

1 grote zoete ui
1 ei
100 gram Parmigiano Reggiano
200 gram pancetta in langwerpige plakjes
1 ei
Cajun kruiden
Geroosterde paprika poeder
3 el volle yoghurt
3 el mayonaise
Verse bieslook

Nodig:
Bakpapier
Kaas rasp

Bereiding:

Haal je rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed je ovenrooster met bakpapier.

Pel je ui en snij deze in ringen van ongeveer een centimeter dik. Haal de ringen voorzichtig van elkaar. Verzamel de ringen die je mooi en groot genoeg vindt.

Klop een ei los in een bakje. Rasp je Parmezaanse kaas op een diep bord. Meng wat Cajun kruiden en een beetje geroosterde paprika poeder (naar smaak) door je kaas.

Haal dan steeds een uienring eerst door je losgeklopte ei en vervolgens door de kaas met kruiden. Wikkel dan steeds een plak pancetta om een uienring (ik heb de plakken pancetta in de lengte in drieën gescheurd om het wikkelen makkelijker te maken, maar doe wat jij handig vindt) en leg de uienringen op het bakpapier. Zet ze een kwartiertje in de oven.

Meng ondertussen de yoghurt en de mayonaise. Hak wat bieslook fijn en meng de bieslook door je saus.

Keer de uienringen als je ze uit de oven haalt allemaal even om en leg ze op een vetvrij stukje van je bakpapier om wat af te koelen.

Serveer vervolgens met de saus om in te dippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen