zondag 1 januari 2017

Amuse Blini's met Coquilletartaar en Witte Chocolade


Deze amuse is geïnspireerd op een recept van Heston Blumenthal uit zijn kookboek Heston Blumenthal Thuis, maar dan ietsje simpeler. Ook deze simpelere versie is een heerlijke smaakcombinatie en de perfecte opening van een diner met vrienden!

Je kunt de blini's zelf bakken natuurlijk, maar dat heb ik in dit geval niet gedaan.

Wijntip: Vermentino of Albariño


4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten:

4 blini's
5 coquilles
1/4 venkel
4 theelepels kaviaar (of haring- en loddekuit)
2 gamba's met schaal
2 el arachideolie (of zonnebloemolie)
5 gram witte chocolade
5 gram boter


Bereiding:

Bak je gamba's gaar in twee eetlepels arachideolie en laat de olie vervolgens afkoelen met de gamba's er in.

Snij een kwart van een venkel in hele kleine blokjes en bak ze in boter totdat ze zacht en gaar zijn. Schep de venkel zoveel mogelijk zonder de boter uit de pan en laat de venkel even uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje.

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Snij vier van de vijf coquilles in kleine blokjes voor de tartaar en snij de laatste coquille in vier dunne ronde plakjes. Leg de blini's in de oven (ongeveer 5 minuten) en bak ondertussen de vier schijfjes coquille.

Meng de afgekoelde venkelblokjes met de fijngesneden coquille. Schep op elke blini een schepje coquille-venkel tartaar, leg er een gebakken schijfje coquille op, schep daar wat kaviaar op, snij met een scherp mesje wat dunne krullen witte chocolade er overheen en druppel wat gamba olie over elke amuse.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen