woensdag 1 augustus 2018

Gevulde courgettebloemen

Het is een druk jaar geweest met weinig tijd voor blogposts. Deze foto is eigenlijk nog van vorig jaar, maar het gerecht is er niet minder lekker door!

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

12 courgettebloemen
200 gr ricotta
1 nectarine
12 blaadjes verse munt
2 takjes verse tijm
20 gram pijnboompitten
150 gr bloem
300 ml bruisend water
Zonnebloemolie om in te frituren
Peper & zout
Grof zeezout


Bereiding:

Verwijder eerst heel voorzichtig de stampers uit je bloemen. Snij de nectarine in kleine blokjes en hak de munt fijn. Ris de blaadjes van je takjes tijm. Meng dan voor de vulling je ricotta, nectaine, munt, tijm en peper & zout.

Vul al je bloemen heel voorzichtig met de ricottavulling en draai ze aan de bovenkant dicht.

Verhit de zonnebloemolie tot 170 graden in een pan met een dikke bodem (of gebruik een frituurpan).

Meng je bloem met het bruisende water en haal dan al je courgettebloemen door dit beslag. Doe ze voorzichtig in de hete zonnebloemolie en frituur ze totdat ze mooi lichtbruin zijn.

Leg de bloemen op een keukenpapiertje, bestrooi ze met zeezout, laat ze even uitlekken en serveer ze dan direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten