dinsdag 6 maart 2018

Gegrilde courgetterolletjes


Pas op, want deze is verslavend!

4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten:

1 courgette
130 gram gegrilde artisjokharten (AH versafdeling)
150 gram zachte smeerbare geitenkaas (bv Chavroux)
10 gram verse basilicum
5 gram verse muntblaadjes
10 gram Parmigiano Reggiano
10 pijnboompitjes
Olijfolie
Peper & zout

Nodig:
Kaasschaaf of mandoline
Gietijzeren grillpan
Staafmixer of keukenmachine


Bereiding:

Schaaf je courgette met een kaasschaaf of mandoline over de lengte in dunne plakken. Bestrijk je plakken aan beide kanten met een klein beetje olie.

Grill je plakken courgette steeds met een paar tegelijk in een hete gietijzeren grillpan en maak er een mooi ruitpatroontje op. Leg de courgetteplakken die klaar zijn steeds op keukenpapier en maal er een heel klein beetje zout overheen.

Maal in het bakje van je staafmixer je gegrilde artisjokharten kort tot grove stukjes/flinters. Meng dit in een apart bakje door je geitenkaas door het met een lepel of vork goed door elkaar te scheppen en breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper.

Maak je staafmixer schoon en doe vervolgens je verse basilicum, verse muntblaadjes, pijnboompitten, Parmezaan en een scheut goede olijfolie in het bakje van je staafmixer en maak hier een pesto van.

Besmeer vervolgens steeds je plakken courgette met het geitenkaas- en artisjokkenmengsel, verdeel hier een aantal (dikke) druppels pesto over en rol de courgetteplakken op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten