woensdag 27 april 2011

Makreel Amuse

Door makreelmousse wordt vaak nogal veel room en boter en ander vet gedaan wat, wanneer je een goede gerookte makreel koopt, eigenlijk echt zonde is. Het is dus van belang dat je een goede gerookte makreel koopt! AH verkoopt een goede biologische (naast de gamba’s en rivierkreeftjes; het is gewoon een hele vis, niet gefileerd, alleen gerookt), maar je visboer kan je wellicht ook goede verkopen!

Dit recept is lekker met een ‘vette’ witte wijn.

Amuse: 10-15 personen
Borrelhapje: 6 personen

Ingrediƫnten:

1 biologische gerookte makreel
2 sjalotjes
1 citroen
1 el kookroom (light)
paar stengeltjes bieslook
½ pak poffertjes mix
400 ml melk
1 ei
Veldsla
Scheutje olie
25 gram boter

Extra: poffertjes pan

Bereiding:

Rasp met een zesteur dunne schilletjes van de citroen en leg deze in wat (ijs)water om ze mooi fel geel te houden. Maak vervolgens de makreel schoon door het vel te verwijderen en de vis te fileren. Maak met een vork de makreel helemaal fijn door de vis zoveel mogelijk uit elkaar te trekken (dit gaat heel makkelijk omdat de vis gerookt is). Snipper 2 sjalotjes en een aantal stengeltjes bieslook en meng deze met een eetlepel room en het sap van een halve citroen door de vis.
Meng dan met een handmixer de poffertjesmix met de melk en mix er vervolgens ei, en klein scheutje olie en het sap van een halve citroen doorheen.
Zet een poffertjespan op het vuur en doe een klein beetje boter in alle bakjes. Bak hier poffertjes in (je kunt dit een aantal keer herhalen, afhankelijk van hoe veel poffertjes je wil).
Serveer op een amuselepel een paar blaadjes veldsla, een poffertje en een plukje van de makreel en garneer met wat citroenzest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten