vrijdag 18 juli 2014

Salade Geflambeerde Pastis Gamba'sHet KNMI en RIVM hebben een hitteplan opgesteld in verband met de tropische temperaturen de komende dagen... en ik ook! Waan je in Zuid Frankrijk met deze heerlijke zomerse salade met Pastis gamba’s!

2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten:

10 (zoutwater) reuzengarnalen
3 sinaasappels
75 gram veldsla
½ venkel (een hele als de venkel heel klein is)
14 taggia olijfjes (AH excellent)
Pastis 51 (of Ricard) (slijter)
20 gram boter
2 teentjes knoflook
verse platte peterselie
olijfolie (om te bakken)
peper & zout

Nodig:
Mandoline

Bereiding:

Ontdooi je garnalen in een bak met koud water en pel ze vervolgens. Rasp met een zesteur wat dunne sliertjes van de schil van een sinaasappel (alleen het oranje; het witte is bitter!). Hak je peterselie fijn en meng deze met de schilletjes. Pers het sap uit 1 sinaasappel. Pel de andere 2 sinaasappels en ontvel alle partjes. Snij de partjes doormidden. Snij de stengels van je venkel af, snij de venkel doormidden en verwijder het harde hart uit een halve venkel. Schaaf de halve knol met een mandoline in zeer dunne schijfjes. Pel je garnalen wanneer ze ontdooit zijn en dep ze droog met een keukenpapiertje.

Bak dan de garnalen in olijfolie kort op hoog vuur aan beide kanten (zorg dat de pan en de olie heet zijn voordat je de garnalen er in doet). Voeg als ze mooi roze zijn, maar van binnen nog niet gaar, de boter toe en pers de knoflookteentjes uit boven de boter in de pan. Laat de knoflook kort meebakken (deze mag niet verbranden) en voeg dan een flinke scheut Pastis toe. Als je durft kun je de garnalen flamberen maar de Pastis gewoon even laten koken is ook goed!

Doe dan de sinaasappelsap bij de garnalen en zet het vuur lager. Laat de Pastis en het sinaasappelsap een klein beetje inkoken. Breng de garnalen en de saus op smaak met peper en zout.

Verdeel de veldsla en de venkel over de borden en verdeel daarover de garnalen, sinaasappels, olijfjes, de sinaasappelpastis saus en het peterseliemengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten