zondag 13 juli 2014

Mini knoflookpizza's

Dit weekend heb ik weer eens een gouden oude uit de kast getrokken: mini knoflookpizza's! Heerlijk voor bij de borrel!

Ingredi├źnten:

250 gram La Tua Farina bloem voor pizzadeeg
125 ml water
Bakolijfolie
2 mozzarella´s
verse tijm
4 knoflooktenen
1 el bloem
Goede olijfolie
zout & peper

Nodig:
Bakpapier
Deegroller


Bereiding:

Meng 250 gram bloem, 125 ml water en 1 eetlepel bakolijfolie in een beslagkom en kneed dit in 3 minuten tot een soepel deeg. Haal je rooster uit je oven en verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed je ovenrooster met bakpapier. Strooi wat bloem op een grote plank en neem een bolletje ter grootte van een reuzenbonk knikker van je deeg. Rol het bolletje met een deegroller dun uit tot een ronde schijf met een diameter van ongeveer 10 centimeter en leg het op het bakpapier op je ovenrooster. Herhaal dit totdat je deeg op is.

Smeer alle bodempjes dan in met een klein beetje bakolijfolie en zet het rooster 5 minuten in de oven. Schil ondertussen je knoflooktentjes en snij ze in dunne plakjes. Neem na 5 minuten de pizzabodempjes uit de oven en beleg ze met de schijfjes knoflook (2 a 3 per pizzaatje), ris er wat tijmblaadjes overheen en bedek dit vervolgens met mozzarella. De knoflook moet overal onder de mozzarella zitten, anders verbrandt die. Zet de pizzaatjes nog ongeveer 9 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en er een paar lichtbruine plekjes op zitten, in de oven.

Haal de pizza’s dan uit de oven, maal er peper en zout overheen en sprenkel er nog een paar druppeltjes goede olijfolie overheen.

Buon apetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten