vrijdag 18 juli 2014

Parmezaantuilles met Orzo en Tuinerwten


Deze vegetarische pasta doet het erg goed op zomeravonden!

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

150 gram Parmigiano Reggiano
150 gram Orzo of Riso (rijstvormige pastasoort)
100 gram diepvries tuinerwten
24 Taggia olijven
2 gemarineerde artisjokkenharten
1 citroen
4 takjes tijm
4 takjes verse peterselie
Goede olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Bakpapier
Aardewerk schaaltje
Iets zwaars zoals een waxinelichthoudertje
Zesteur


Bereiding:

Tuilles:
Haal het rooster uit je oven. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed het rooster met bakpapier. Rasp je Parmezaanse kaas en verdeel het in vier porties. Maak van één van de vier porties een cirkel met een diameter van ongeveer 15 centimeter op je bakpapier. Zet het rooster 3 minuten (of totdat de kaas gesmolten is) in de oven.

Leg het bakpapier met de gesmolten kaas er op, op een (yoghurt-)schaaltje zo, dat de gesmolten kaas boven de opening van het bakje ligt, leg hier nog een stuk bakpapier bovenop en zet het waxinelichthoudertje of iets anders kleins en zwaars in het midden (zie foto hieronder). Laat je kaas stollen. Zodra de kaas gestold is heb je je eerste tuille (zoals op de foto hierboven). Herhaal het bovenstaande met de overige drie porties kaas.


Vulling:
Kook ruim water met zout en kook hier in je pasta. Snij ondertussen de artisjokkenharten in achten en de olijven in tweeën. Schaaf wat lintjes citroenschil van de citroen met een zesteur. Hak je peterselie fijn. Voeg een halve minuut voordat je pasta gaar is de tuinerwten toe. Giet de pasta en erwten na deze halve minuut direct af.

Schenk een flinke scheut goede olijfolie door de pasta en breng op smaak met peper en zout.

Schep je pasta en erwten in de tuilles, verdeel hier de artisjokken, olijven, peterselie en citroenzest over en ris wat blaadjes tijm er overheen.

Tip:
Hoewel ik me normaalgesproken niet bemoei met hoe jij kiest je maaltijd op te eten, heb ik nu toch een goedbedoelde tip. Veel mensen hebben de neiging de tuille heel te houden omdat die er mooi uit ziet en eten de tuille daarom eerst leeg. De smaak van de Parmezaan is echter vrij cruciaal: zonder is de pasta wat saai (vind ik). Eet dus vooral de pasta en de tuille tegelijk! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten