zaterdag 9 maart 2013

Banana Pancakes

Tip voor de zondagochtend: doe alsof het vakantie is met deze overheerlijke banana pancakes!

2 personen

bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediƫnten:

125 gram bloem
30 gram suiker
45 gram boter
225 ml melk (of karnemelk)
1 ei
2 tl bakpoeder
snufje zout
2-3 bananen
ahorn siroop ('maple syrup')
poedersuiker
zonnebloem olie
een klein pannetje van ongeveer 15 cm doorsnee

Bereiding:

Snij je bananen in plakjes. Verwarm de oven voor op 100 graden. Zet de boter hier in om deze te laten smelten. Meng de bloem, suiker , bakpoeder en zout in een ruime beslagkom. Roer de melk door het ei tot ze volledig gemengd zijn. Als de boter helemaal gesmolten is, doe deze dan in een ander schaaltje om wat af te koelen. Hij moet wel gesmolten blijven. Meng de melkmix door de bloemmix met een handmixer en voeg wanneer dit een glad geheel geworden is in een dun straaltje al mixend de gesmolten boter toe. Blijf nog een tijdje kloppen totdat je beslag goed luchtig is.

Verwarm dan een klein koekenpannetje met wat zonnebloemolie of boter (verspreid deze eventueel met een keukenpapiertje over de bodem) totdat de pan goed warm is (met een grotere pan lukt het ook, maar dan moet je zelf zorgen dat je het juiste formaat maakt). Schep hier een halve soeplepel van het beslag in (het moeten geen dunne flensjes worden). Verspreid 6 plakjes banaan over het beslag in de pan en laat je pancake vervolgens een tijdje rustig bakken. Zet het vuur niet te laag want dan wordt je pancake niet 'fluffy', middelhoog vuur is goed, maar hou goed in de gaten dat je pancake ook niet aanbrandt. Je moet het wellicht een paar keer uitproberen om er gevoel voor te krijgen.

Na een paar minuten kun je de pancake omdraaien door 'm te 'flippen' (als je dat niet kunt lukt het ook met twee spatels, maar pas op dat je de pancake dan niet scheurt). Laat ook deze kant even rustig bakken. Leg steeds je pancake als deze klaar is op een bordje onder een stuk zilverfolie in de oven (nog steeds op 100 graden) zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pancakes op dezelfde manier maakt. Serveer de pancakes met poedersuiker en ahornsiroop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten