zaterdag 16 februari 2013

Slank & Simpel

Dit is de ultieme combinatie van je balansdag en je snelle simpele verse maaltijd!

Een goede biologische zalm heeft zoveel smaak dat hij verder weinig nodig heeft. En wist jij al dat je zalmfilet kunt bakken in water? Dat scheelt alvast weer wat calorieën en aan de smaak doet het niets af.

Als je niet geïnteresseerd bent in het balansdagaspect kun je ook gewoon in olie bakken en wat pasta bij dit gerecht eten!

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

2 stukken biologische zalmfilet van gelijke grootte
2 courgettes
Verse basilicum
20 gram pijnboompitten
1 sinaasappel
1 limoen
Goede olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

Was je courgettes en snij de steeltjes van beide courgettes af. Snij met een kaasschaaf aan één kant in de lengte van een van de courgettes zodat je langwerpige plakken krijgt waar de schil aan de buitenkant nog aan zit. Wanneer je bijna bij het midden bent en teveel pitjes tegen komt draai je de courgette om en schaaf je vanaf de andere zijde langwerpige plakken met je kaasschaaf (dus niet aan vier kanten schaven, maar aan twee). Doe hetzelfde met de andere courgette.

Rooster je pijnboompitten in een bakpannetje. Doe een laagje kokend water in een bakpan waarin je zalmfilets niet helemaal onder zullen staan. Afhankelijk van hoe gaar je je zalm normaalgesproken bakt doe je meer of minder water in de pan. Het deel dat niet onder water staat blijft namelijk rauw (je kunt het op de foto een beetje zien). Leg je zalmfilets er in en bak ze een aantal minuten. Je kunt door deze techniek precies zien hoe gaar de zalm wordt, dus haal de zalm er weer uit wanneer jij ‘m perfect vindt.

Hak ondertussen je basilicum fijn en schaaf met een zesteur of rasp wat schilletjes van je limoen en je sinaasappel. Kook je plakjes courgette anderhalve minuut (doe de courgettes pas in de pan als het water kookt en doe daar een deksel op). Giet de courgettes daarna direct af. Ze moeten dan nog licht groen zijn en niet te zacht zodat je nog een bite hebt.

Verdeel dan de zalmfilets en de courgettes over 2 borden. Schenk over de courgettes goede olijfolie. Snij je sinaasappel en je limoen doormidden en knijp over de zalmfilets wat limoensap en over de courgettes wat sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout en garneer alles met basilicum en pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten