zaterdag 5 mei 2012

Cajun wraps met guacamole


4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten (en eventueel een uur wachttijd)

Ingrediënten:

300 gram biologische kipdijfilet
6 (tomaten)wraps
½ rode ui
100 gram goede tomaten
Rucola
Verse koriander
Cajunkruiden
Peper en zout
Olijfolie
Limoen
12 prikkertjes

Voor de guacamole:
1 avocado
½ sjalotje
1 teentje knoflook
Cayennepeper
Peper en zout
2 el yoghurt
3 el mayonaise
1 el limoensap

Bereidingswijze:

Snij je kipdijfilet in stukjes en meng wat olie met cajunkruiden. Smeer je kip in met deze gekruide olie en laat de kip als je er de tijd voor hebt een uurtje marineren.

Maak dan je guacamole. De hoeveelheden in de ingrediëntenlijst (en eigenlijk zelfs ook de meeste ingrediënten zelf) zijn uiteraard geen wetenschap! Proef tijdens het maken af en toe en voeg de ingrediënten toe in hoeveelheden die jou goed lijken! Snij om de guacamole te maken je halve sjalotje zeer fijn, pers je knoflookteentje en pel je avocado. Prak met een vork de avocado fijn en meng deze met je fijngesneden sjalotje en je geperste knoflooktentje en voeg naar smaak een beetje yoghurt, mayonaise, limoensap, cayennepeper en peper en zout toe (je kunt hier natuurlijk ook een keukenmachine of staafmixer bij gebruiken).

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij dan je halve rode ui zeer fijn en snij je tomaten in kleine stukjes. Hak je koriander fijn en bak dan de kipdijfilet gaar (maar niet droog!). Zet je wraps kort in de oven zodat je soepel worden.

Besmeer dan van elke wrap een strook over de lengte met guacamole, sprenkel hier een klein beetje rode ui overheen leg er wat tomaatjes en wat rucola op en verdeel de stukjes kip over de wraps. Schenk dan de olie uit de pan over de stukjes kip en knijp overal een klein beetje limoensap overheen. Verdeel tenslotte wat verse koriander over de wraps en rol ze dan stuk voor stuk op. Vouw steeds de zijkanten naar binnen en zet de uiteinden vast met een prikkertje. Snij de opgerolde en gevouwen wraps dan doormidden en je bent klaar om te serveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten