zaterdag 17 november 2012

Salade met groene asperges en granaatappel


Granaatappelpitjes geven een heerlijke frisse en lichtzoete tint aan je salade. Samen met de citroenzest, geitenyoghurt en mascarpone een fijne tegenhanger voor de volle grillsmaak van de groene asperges en pastinaak!

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

6 groene asperges
1 pastinaak
50 gram rucola
1 citroen
2 el mascarpone
2 el geitenyoghurt (of als je daar niet aan kunt komen, gewone volle romige yoghurt)
2 el granaatappelpitten
Siciliaanse olijfolie
Peper en zout
Een lekker stevig ongesneden bruin brood

Nodig:
Gietijzeren grillpan
Rasp of zesteur

Bereiding:

Snij aan de onderkant van je asperges een stukje van 1 cm af en schil je pastinaak. Snij de pastinaak over de lengte doormidden en snij beide helften in lange dunne stukken. Zet je grillpan op hoog vuur en laat ‘m eerst goed warm worden. Smeer je groenten in met een simpele milde olijfolie die geschikt is om in te bakken (dus niet extra vergine) en grill de groenten. Vouw de groenten die al klaar zijn in zilverfolie terwijl je de rest grillt, zodat alles warm blijft.
Meng ondertussen de mascarpone en de yoghurt met een vork of garde totdat het mengsel een gladde zalfachtige structuur heeft. Breng de groenten op smaak met peper en zout en leg de groene asperges om en om op een schaal. Leg drie asperges met de kopjes één kant op en de andere drie in de tegenovergestelde richting. Laat aan beide kanten de voetjes komen tot halverwege de lengte van de asperges die in de tegengestelde richting liggen. Leg de pastinaken hier in de zelfde lengterichting tussendoor. Leg op het midden een handje rucola en schep daar het geitenyoghurt-mascarponemengsel op. Rasp hier wat citroenschil overheen en maal er peper overheen. Schenk over het hele gerecht wat Siciliaanse olijfolie en granaatappelpitjes en serveer met dikke plakken stevig bruin brood en een schaaltje Siciliaanse olijfolie met versgemalen zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten