woensdag 14 november 2012

Sinterklaas muffins


Natuurlijk zijn pepernoten, gevulde speculaas, marsepein en borstplaat heerlijk, vooral als je dit zelf maakt, maar waarom zou je niet eens een variatie op deze klassiekers uitproberen waarvoor je de wortelen die Americo achtergelaten heeft kunt gebruiken?

Wortelmuffins met speculaaskruiden!

(Ook) Leuk met kids!

Bereidingstijd: 35 minuten
14-16 muffins

Ingrediƫnten:

Voor de muffins:
4 eieren
300 ml zonnebloem olie
400 gram bruine basterdsuiker
2 theelepels vanille-extract
250 gr bloem
1 zakje bakpoeder
½ theelepel zout
2 eetlepels speculaaskruiden
400 gr geraspte wortel
125 gr gehakte (ongezouten) pecan noten

Voor de witte bovenlaag:
200 gram roomkaas (mon chou werkt goed)
115 gram boter
50 gram poedersuiker

Nodig:
Een rasp of keukenmachine met raspfunctie
Een (siliconen) muffinvorm (14-16 muffins)
16 papieren muffinvormpjes

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Schil je wortelen en rasp ze met behulp van je keukenmachine. Hak de pecan noten met een keukenmes in grove stukken. Haal de roomkaas alvast uit de koelkast.

Meng de eieren, olie, suiker en vanille-extract goed door elkaar met een vork of garde. Voeg er vervolgens bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden aan toe en meng alles nogmaals goed tot er geen klontjes meer in zitten. Meng er vervolgens de geraspte wortelen en gehakte pecan noten doorheen.

Leg je siliconen muffinvorm eerst op je ovenrooster. Bekleed je siliconen muffinvorm met papieren muffinvormpjes en verdeel je beslag over de papieren vormpjes. Zet ze 20 a 25 minuten in de oven. De ene oven gaat wat harder dan de andere, dus hou het een beetje in de gaten; als je er een sateprikker insteekt en hij komt er schoon uit, dan zijn ze gaar.

Meng voor de icing ondertussen de boter, roomkaas en poedersuiker door elkaar tot een gladde pasta. Zet dit in de koelkast. Laat de muffins als ze gaar zijn eerst afkoelen en smeer er vervolgens de icing overheen.

1 opmerking: