maandag 22 juli 2013
Fingerfood: gepaneerde kip met aïoli
Dit recept is mijn interpretatie van een party snack die mevrouw Van der Haak altijd maakt op de verjaardag van Giorgia!
4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
300 gram biologische kipdijfilet (je kunt ook kipfilet gebruiken, maar kipdijfilet is malser)
1 ei
Paneermeel
Parmigiano Reggiano
2 takjes verse tijm
Gemalen chilivlokken
Mayonaise
1 teentje knoflook
Zout
Nodig:
Kaasrasp
Knoflookpers
Bereiding:
Doe in een bakje met platte bodem wat paneermeel, geraspte Parmezaan, verse tijmblaadjes, gemalen chilivlokken en wat zout. Meng het door elkaar met een vork. Snij je kip in blokjes. Klop een ei los in een diep bord.
Haal vervolgens alle stukjes kip eerst door het ei en dan door je paneer. Bak de gepaneerde blokjes kip op middelhoog vuur. Schep in de tussentijd wat mayonaise in een bakje en pers daar een teentje knoflook boven uit. Meng dit goed.
Serveer de kip met de aïoli!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten