zaterdag 21 september 2013

Gnocchi met lamsworstjes en venkel


Dit is één van de favorieten van mijn neefje van 2 die erg dol is op gnocchi! En die lamsworstjes gaan er ook wel in bij de kleine carnivoor! Groente kost nog iets meer moeite, dus ik probeer 'm te foppen met de tomatensaus.

2-3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

500 gram gnocchi
2 blikjes (roma)tomaatjes van een goed merk (bijvoorbeeld Cirio)
400 gram lamsworstjes
1 grote venkel
30 gram rucola
Parmigiano Reggiano
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 tl venkelzaadjes
Peper en zout
Olijfolie
Suiker

Bereiding:

Snipper je sjalotjes en fruit deze op niet te hoog vuur in een bakpan waarin ook 2 blikjes tomaat passen. Voeg hier als de sjalotjes glazig zijn een geperst teentje knoflook aan toe en kort daarna (de knoflook moet niet bruin worden) de 2 blikjes met tomaten, wat peper en zout en wat venkelzaadjes. Laat dit op laag vuur zo’n 20 minuten pruttelen en plet af en toe met een houten lepel de tomaten (deze tijd komt niet heel nauw, als je klaar bent met de rest is je saus ook klaar).

Snij ondertussen de venkel doormidden, verwijder de knol en stengels, bewaar de sprietjes ter garnering en snij beide helften in kleine stukjes. Bak de venkel op hoog vuur aan en laat dan op laag vuur een kwartiertje stoven. Bak de worstjes en zet die daarna even op een bordje overdekt met zilverfolie in de oven op 90 graden om ze warm te houden tijdens het stoven van de venkel. Zet tevens wat pastaborden in de oven zodat je je maaltijd op een warm bord kunt serveren. Kook in de tussentijd alvast water voor de gnocchi.

Proef je saus. Als je hele goede tomaten uit blikt hebt zal de saus al (bijna) goed zijn, als je een iets mindere kwaliteit bemachtigd hebt dan kan de saus wat zuur smaken. Dat kun je oplossen door er 1 of 2 theelepels suiker aan toe te voegen (goed mengen en tussendoor even proeven), zodat het zure er af gaat. Meng de venkel door de saus.

Kook tenslotte de gnocchi in een grote pan met ruim water in 2 minuten gaar (als ze boven komen drijven zijn ze gaar). Giet de gnocchi af, schenk er wat (goede kwaliteit) olijfolie overheen om te voorkomen dat ze allemaal aan elkaar gaan plakken en meng de gnocchi door de saus. Schep op alle borden wat gnocchisaus, snij de worstjes in plakjes en verdeel die over de saus, rasp er wat Parmezaan overheen en leg op alle borden op het midden een klein plukje rucola en als je ze hebt wat sprietjes van de venkel.

1 opmerking:

  1. Lekkerrrr! Scooter Luce, wanneer mag ik komen eten? Kus, Flurrie

    BeantwoordenVerwijderen