zaterdag 5 april 2014

Gekarameliseerde ananas


Met dit nagerechtje tover je in een handomdraai de zon op je bord!

4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

1 verse ananas
250 gram suiker
chili flakes
1 steranijs
1 stokje verse vanille
een paar takjes verse munt
8 eetlepels volle Griekse yoghurt

Bereiding:

Maak de ananas schoon, snij de ogen eruit en snij de ananas in plakken. Snij de harten uit de plakken.

Doe 200 gram suiker met een laagje water van ongeveer een centimeter in een steelpannetje. Zet het pannetje op het vuur een draai het pannetje rond totdat alle suiker opgelost is. Voeg het merg uit je vanillestokje, chili flakes en je steranijs toe (breek alle 'blaadjes' zodat de steranijs over de pan verdeeld kan worden en meer smaak afgeeft). Laat het vocht wat inkoken tot een stroperige karamel (duurt ongeveer een kwartiertje).

Maal ondertussen in een keukenmachine (liefs in zo'n klein bakje dat bij je staafmixer hoort) de blaadjes van een aantal takjes verse munt met 50 gram suiker fijn.

Als je suikerwater stroperig en lichtbruin is, leg dan voorzichtig (erg warm!) je schijven ananas in de pan (kan één voor één als je een klein pannetje hebt), zorg dat je ze goed bedekt met de karamel en laat ze een paar minuten opwarmen.

Leg de schijven ananas op bordjes, schep op elke ananas 2 eetlepels Griekse yoghurt en schep hier wat muntsuiker overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten