maandag 14 april 2014

No Waste Stoof Hapjes


Onder het motto "No Waste" wordt steeds meer aandacht besteed aan het voorkomen van voedselverspilling. En terecht. Restverwerking kan bovendien heel lekker zijn!

Als je gister een heerlijke stoof gegeten hebt (deze bijvoorbeeld) en vandaag nog een beetje over hebt (250 gram, oftewel de inhoud van een standaard yoghurt bakje, is genoeg) dan kun je daar een heerlijk borrelhapje van maken!


Bereidingstijd: 20 minuten (mits je je stoofvlees al hebt)
Aantal: 8 stuks

Ingrediƫnten:

250 gram stoof (bijvoorbeeld deze)
270 gram vers bladerdeeg (te koop bij AH)
1 ei
een kwastje
bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het rooster uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

Snij je lap bladerdeeg in de breedte in acht stroken. Smeer op elke strook tot op tweederde van de lengte van de strook de (koude!) stoofsaus (zorg dat het vlees niet meer uit blokjes maar, doordat ze uit elkaar gevallen zijn (evt met behulp van pollepel), uit draadjes bestaat. Ook de groenten moeten zo klein mogelijk geworden zijn door het stoven). Het is belangrijk dat je stoofsaus koud is, anders vallen er gaten in je bladerdeeg zodra je het er op smeert.

Rol al je strookjes over de lengte op tot rolletjes. Klop een ei los en besmeer met een kwastje de buitenkant van je rollen met ei.

Leg de rolletjes op het bakpapier en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten