dinsdag 2 juni 2015

Pasta met kalamata tapenade


Wat kan een mens toch blij worden van een simpele pasta!

4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediƫnten:

500 gram verse papardelle
300 gram zwarte kalamata olijven (bv AH Excellent)
50 gram taggia olijven (bv AH Excellent)
4 ansjovis filets (kies een blikje of potje met olijfolie)
1 el kappertjes
1 teentje knoflook
1 citroen
Verse basilicum
400 gram mini romaatjes
Parmigiano Reggiano
Goede olijfolie
Peper & zout

Nodig:
Keukenmachine
citrus- en/of kaasrasp


Bereiding:

Haal je rooster uit de oven en verwarm je oven voor op 150 graden. Leg een vel bakpapier op je rooster en snij al je mini romaatjes over de lengte doormidden. Leg alle halve romaatjes met de snijkant naar boven op het bakpapier op het rooster, maal hier wat peper en zout overheen en zet de romaatjes 35 minuten in de oven (of als je iets meer tijd hebt: zet de oven dan op 100 graden en zet de romaatjes een uur a vijf kwartier in de oven, dan worden ze nog lekkerder!).

Maak ondertussen je tapenade door je kalamata en taggia olijven met 4 ansjovisfilets, een eetlepel kappertjes, een teentje knoflook (ontveld en in zessen gesneden), wat blaadjes verse basilicum en het zest van 1 citroen met een flinke scheut goede (!) olijfolie in je keukenmachine te doen en het geheel kort te malen tot een tapenade.

Kook kort voordat je romaatjes klaar zijn je verse pasta al dente. Giet de pasta af en schep vervolgens de tapenade (of een deel daarvan, wat je lekker vindt) door de pasta. Schep de pasta op diepe bordjes, verspreid de romaatjes en wat blaadjes basilicum over de pasta en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten