woensdag 10 juni 2015

Pim's burgers


Pim's burgers zijn de lekkerste klassieke burgers die er zijn! Als je dit recept uitprobeert snap je waarom ik nooit bij fastfoodketens kom!

4 burgers
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

4 zachte witte sesambroodjes (of hamburgerbroodjes)
400 gram half om half gehakt
5 eieren
50 gram paneermeel
4 rode uien
4 plakjes pancetta
8 slices augurken (zoetzuur)
2 tomaten
4 blaadjes Romaine sla
4 plakjes cheddar
1 el suiker
Peper & zout
Oregano
Gemalen komijnzaad
1 tl tabasco
2 tl worchestershire sauce
Mayonaise
Ketchup
Olijfolie
Roomboter


Bereiding:

Pel je uien en snij ze in dunne ringen. Verwarm wat olijfolie in een steelpannetje en bak hierin je uienringen met op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen gedurende 5 minuten en doe er dan een klontje boter, een eetlepel suiker en 2 eetlepels water bij en stoof de uien op laag vuur met de deksel schuin op de pan onder af en toe omscheppen gedurende 20 minuten.

Doe je gehakt ondertussen in een beslagkom, voeg er een groot ei, het paneermeel en wat oregano, gemalen komijnzaad, tabasco, worchestershire sauce en peper en zout naar smaak aan toe. Kneed en meng alles goed door elkaar en maak vier hamburgers ter grootte van de doorsnee van je broodjes. Je kunt hier eventueel een kookring bij gebruiken.

Bak je hamburgers gaar en bak vier eieren sunny side up. Sij je tomaten in plakken. Snij je broodjes doormidden en bak je broodjes eventjes met de snijkant naar beneden in een pan zonder vet.

Doe wat mayonaise en ketchup op je broodje en beleg ‘m met per broodje één blaadje sla en twee plakjes tomaten, twee schijfjes augurk en een plakje cheddar, één burger, een eetlepel gekarameliseerde ui en tenslotte je gebakken ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten