vrijdag 13 mei 2016

Pasta Pulpo


Een goede pasta is doorgaans simpel en volledig afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. En deze pasta is geen uitzondering.

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

200 gram voorgekookte pulpo tentakels
250 gram verse pappardelle of linguine
2 teentjes knoflook
½ glas witte wijn
1 citroen
Gerookte paprika poeder
Verse peterselie
Peper en zout

Bereiding:

Verwarm twee pastaborden voor in de oven op 80 graden.

Kook je pasta. Snij ondertussen je voorgekookte pulpo tentakels in stukjes en bak ze kort in olijfolie met 2 geperste teentjes knoflook. Voeg als de knoflook gefruit (niet bruin) is een half glas wijn en het sap van één citroen toe. Laat dit vervolgens op middelhoog vuur pruttelen totdat het vocht wat verdampt en ingedikt is.

Voeg wanneer het vocht (naar jouw smaak) voldoende ingedikt is peper, zout en een klein theelepeltje gerookte paprikapoeder toe. Schep alles goed om en laat de pan op een warmhoudpitje staan.

Giet de pasta af wanneer deze gaar is en voeg de pasta dan aan de pan met de pulpo en de saus toe. Schep alles goed om. Hak wat peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden en strooi hier wat fijngehakte peterselie overheen. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten