vrijdag 6 mei 2016

Quesadillas


Er staat een zomers weekend voor de deur! Als je lekker het park in, de boot op, de tuin in of het balkon op gaat, dan zoek je natuurlijk een zomers recept dat vooral niet al te moeilijk is! Serveer Corona's of andere zomerse biertjes bij deze quesadillas en je (voor-)zomeravond kan niet meer stuk!

4 quesadillas
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

300 gram biologische kipdijfilet
8 tortilla wraps (medium)
300 gram gratinkaas
1 rode paprika
2 roma tomaten
1 kleine rode ui
1 sjalotje
1 limoen
Jalapeño pepers in ringetjes (hoeveelheid naar smaak)
Cajun kruiden
Peper en zout
Olijfolie

Nodig:

Gietijzeren grillpan of barbecue

Bereiding:

Snij je kip in reepjes en kruid de kip met cajun kruiden, peper en zout. Snipper je sjalot. Bak de kip aan op hoog vuur in olijfolie onder continu omscheppen en laat de kip vervolgens op middelhoog vuur gaar worden terwijl je de gesnipperde sjalotjes toevoegt.

Verwijder ondertussen de pitjes uit je paprika en je tomaten en snij de paprika en tomaten in kleine blokjes. Pel je rode ui en snij die in flinterdunne ringen.

Haal je kip van het vuur wanneer die gaar is en zet vervolgens een gietijzeren grillpan op middelhoog vuur. Leg als de grillpan goed warm is steeds één wrap in de pan, strooi er 1/8e deel van de gratinkaas op, verdeel er een kwart van de kip, tomaat, paprika, rode uienringen en jalapeño peperringetjes over, strooi hier nog 1/8e deel van de gratinkaas op en dek af met nog een wrap.

Keer de quesadillas drie keer per stuk zodat je er een mooi ruitjes patroon op maakt en zodat de kaas mooi gelijkmatig smelt. Ze zijn klaar wanneer de kaas gesmolten en de wrap lekker knapperig is.

Serveer met een stukje limoen om boven de quesadillas uit te knijpen en een Mexicaans biertje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten