zaterdag 15 augustus 2015

Frangipane abrikozen taart


Wat doe je op een regenachtige zomerdag in het hart van Frankrijk…? Een zomertaart met Franse abrikozen bakken natuurlijk!

De combinatie van abrikozen en amandelen is geweldig en eigenlijk hoeft het ook helemaal niet te regenen om deze taart te bakken, want het is maar een kwartiertje werk!

1 taart
Bereidingstijd: 1 uur (waarvan 45 minuten oventijd)

Ingrediënten:

100 gram bloem
1 zakje bakpoeder
120 gram fijngemalen amandelen
1 tl amandel essence
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
200 gram roomboter
200 gram suiker
5 rijpe abrikozen

Nodig:
Taartvorm

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng de boter met de suiker. Meng vervolgens één voor één de eieren door je suikerboter. Zorg dat elk ei helemaal opgenomen is in de suikerboter voordat je de volgende toevoegt.

Voeg vervolgens de fijngemalen amandelen en het zelfrijzende bakmeel toe. Meng goed en voeg dan ook de essence aan het beslag toe.

Vet je taartvorm in en strooi hier lichtjes wat bloem overheen (of leg in plaats hiervan een stuk bakpapier in de taartvorm). Schenk het beslag in de taartvorm en zet de taart gedurende 45 (a 55) minuten in de oven. Verdeel nadat de taart 20 minuten in de oven gestaan heeft de gehalveerde abrikozen met de snijkant naar beneden over de taart (als je dat van tevoren al doet zakken ze volledig weg in de taart. Op zich niet erg, maar dat ziet er iets minder leuk uit).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten