zondag 18 februari 2018

Groene Gazpacho met Gerookte Makreel


Op een zonnige winterdag als deze voelt het stiekem al een beetje als lente...


2 personen
Bereidingstijd: 1 uur


Ingrediƫnten:

1 komkommer
2 avocado's
35 gr waterkers
1 citroen
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 scheutje witte wijn
olijfolie
8 gekleurde mini tomaatjes
1/2 gerookte makreel
200 ongesneden donker zuurdesembrood
peper en zout

Nodig:
1 bakpapiertje
staafmixer


Bereiding:

Verwarm je oven op 100 graden. Leg een bakpapiertje op je ovenrooster. Snij je tomaatjes over de lengte doormidden, leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier en maal er wat peper en zout overheen. Zet een uurtje in de oven.

Snipper je sjalotje en pers 1 teentje knoflook. Fruit je sjalot en je knoflook in olijfolie. Voeg na 5 minuten een scheutje witte wijn toe en laat nog 5 minuten op middelhoog vuur staan.

Schil je komkommer en verwijder schil en pit van je avocado's. Doe je komkommer (in grove stukken), avocado, waterkers (bewaar evt een paar takjes ter garnering), het sap van 1 citroen en je sjalot-knoflook-wijnmengsel in een ruime kom en voeg er naar smaak peper en zout aan toe. Pureer het geheel met je staafmixer tot een dikke, gladde, koude soep.

Fileer en ontvel je gerookte makreel en gebruik de helft van de filet.

Snij dunne sneetjes van je brood, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en zet ze in de oven. Strijk er als ze geroosterd zijn licht met een knoflookteentje overheen.

Schep je koude soep in diepe borden, leg wat stukjes makreel en wat tomaatjes in de soep, garneer met waterkers en serveer met je geroosterde broodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten